אודות דרור פילץ

את מרבית הדברים שאני יודע על אוכל למדתי בדרכים, מתוך חוויות מרשימות ומכוננות אבל גם מקריות. כאלו שבהן מעורבים אנשים בלתי מקצועיים, עם המון ניסיון בהכנת האוכל שהם עושים, כמו למשל קדירה פשוטה שבישלה אשת החוואי, השיכר שיצר הכורם או הזיתים שכבש הירקן בפאתי הכפר.



תוך חיפושים אחרי חומרי גלם באיזורי הים התיכון כמו טורקיה, מרוקו, יוון ואיטליה, פגשתי אנשים שאוהבים אוכל כמו מסעדנים, ייננים, בשלנים, מגדלים ואנשי עסקים מהתחום. בעיקר כאלו שיודעים ליצור אוכל אתני יוצא מן הכלל. לאורך השנים, נסעתי בארץ מצפון ועד דרום, טעמתי ולמדתי את הארץ על מאכליה, תבשיליה וחומרי הגלם שלה. 
כמי שאוהב אנשים, משפחה ואוכל, את מרבית שעות הפנאי שלי אני מקדיש לאירוח, עשייה והתעניינות באוכל. סיפורים ששמעתי על ילדותה של אימי ברומניה, פתחו בפני עולם שלם של טכניקות לשימור מזון כמו עישון בשר ודגים, בישול עגבניות, קלייה ושימור של חצילים ופלפלים, וכן ייבוש ושימור דגים, כמו גם הכנת יין, ליקרים וריבות משפע של בשרים, דגים, פירות וירקות; עם טכניקות אלו אני עובד ביומיום.
 
אני איש של אוכל ושל אנשים. הצירוף של שני מושאי האהבה הללו גרמו לי תמיד לרצות לחבר ביניהם, כלומר לבשל עבור אנשים. אני חורש את הארץ מצפון לדרום וממזרח למערב, ומלקט חומרי גלם עונתיים ממיטב התוצרת המקומית: ירקות טריים שנקטפו הבוקר, נתחי עגל עסיסיים וטריים מרמת הגולן, עופות חופשיים, דגים ששחו הבוקר בים, גבינות מופלאות ממשקים קטנים ושמן זית ישראלי, המוגשים באווירה קלילה ולא מחייבת אצלי במטע האבוקדו, בטאבון, במעשנות ועל הגריל. כל אלו גורמים לי לאושר ושמחה בעיניים! 
 
סדנאות 
 
הסדנאות שלי נערכות בין החודשים אפריל לאוקטובר, כל שנה כבר קרוב לעשרים שנה.
אני מזמין אתכם להתארח, לאכול ולשתות באחת מהחוויות הקולינאריות שאני עורך: 
 
~ סדנא לעישון בשר ואפייה בטאבון עצים
~ "אסכלה גבוהה" - סדנאות גריל
~ סדנא לעישון דגים

 
X
שם:
נושא הפניה:
טלפון:
אימייל: