פילץ ממליץ

זמן לימון

הלימונים הצהובים  נמצאים עכשיו בשיאם ובשפע. זמן טוב לקטוף ישר מהעץ או לקנות מהמגדלים,
כדי להינות מלימונים טריים ללא ציפוי דונג.
אלה מצוינים להכנת לימונים כבושים - שחקני חיזוק מצוינים למטבח שלנו.
תוך שבוע עד עשרה ימים יהיה להם לימון כבוש מעולה, שמשתדך נפלא עם דגים,עופות ובכלל,
בכל דבר שאתם משתמשים בלימון טרי נסו גם לימון כבוש, למשל: טחינה, סלט טונה או סלט ירקות.

איך מכינים?

שוטפים את הלימונים היטב, פורסים בעובי אחיד ומחלצים את הגרעינים מהפרוסות.
טובלים כל פרוסה במלח גס ומסדרים בשכבות בתוך צנצנת מעוקרת.
יש כאלה שמוסיפים פפריקה, לא חובה. 
סוגרים את הצנצנת ומניחים למשך שלושה ימים. 
מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי לכיסוי תכולת הצנצנת וממתינים שבוע - שבועיים
עד שהלימונים מתרככים. מוסיפים שכבה יפה של שמן זית. בשלב זה יש כאלו שיעדיפו לטחון את תכולת הצנצנת לממרח ואז
חשוב להעביר את הממרח לאחסון במקרר. 
X
שם:
נושא הפניה:
טלפון:
אימייל: