פילץ ממליץ

חג בורמוליקוס שמח!

אני נשוי לבולגריה מבית טוב. מאז שאני לצידה, אני זוכר שהקפדנו להגיע אליה למחרת ליל הסדר כדי לנשנש בורמוליקוס עם הוריה ובני המשפחה. 
בשנים האחרונות ניכסנו לעצמנו את האירוח ואנחנו מכינים הררי בורמוליקוס ומזמינים אלינו בני משפחה וחברים לבראנץ שכולו על טהרת לביבות מצה.

איך מכינים?

טובלים 6 מצות בקערה עם מים וכשהן מתרככות סוחטים היטב ומפורררים. מוסיפים 4 ביצים, מלח ופלפל ובעזרת כף נוטלים מן העיסה, מניחים במחבת חמה עם שמן ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומגישים לצד מעדנים מלוחים (גבינות, ירקות קלויים וטריים, דגים מעושנים וכבושים ) ומתוקים ( המון המון ריבות ביתיות מכל סוג!). יש כאלה שמפזרים אבקת סוכר מלמעלה ויש כאלה שאוכלים כמו בולגרים למופת:
גבינה בולגרית וריבה. 
 
כך או כך מאחל לכם שבחול המועד הבא עלינו לטובה תיהנו, תטיילו ותבואו לבקר אותנו בשרונה מרקט או בחווה בקיבוץ דן !
X
שם:
נושא הפניה:
טלפון:
אימייל: