פילץ ממליץ

מנה בלבן מנחל הדן

כשרק התחלתי לספר לחברים שאני עובד על מיזם קולינארי חדש, אף אחד לא שאל באיזה תחום. לכולם היה ברור שמדובר בבשר. האמת היא, שגם אני לא הייתי חושב אחרת. מי היה מאמין שאני, שנחשב לגורו בנושא בשר, אפתח עסק של... דגים?!

הכל התחיל מפגישה עם אורי מיטל מנכ"ל "פורל הדן", שביקש לעורר את מודעות הצרכנים לפורל. "זה הדג הכי ישראלי שיש" ,  הוא אמר בהתלהבות. החלטתי שאני לוקח על עצמי את המשימה. צללתי לתוכה והתאהבתי בחומר הגלם הזה עד מעל הראש.
במשך כמה שבועות נשמתי וחלמתי רק פורל. עישנתי, צליתי, טיגנתי ואפילו הכנתי סביצ'ה. גיליתי שהפורל שהוא לא סתם דג, אלא דג נחלים קשוח ששוחה הגד הזרם, מתהדר במרקם בשרני וטעם עדין ונפלא. כל כך נהניתי לעבוד עם הפורל שמאותה פגישה תמימה התגלגל סיפור הקמתה של מעדניית הפורל הראשונה בישראל. אני כל כך נרגש לספר שבימים אלה ממש היא עומד להיפתח ב"שרונה מרקט" כשלצידה יופעל בר האוכל שלנו "פורלה".

לכבוד המאורע החגיגי הזה, אני קורא לכם לבוא לבקר אותנו ב"שרונה מרקט". במעדנייה תוכלו להצטייד בפורלים טריים או מעושנים , במוצרים שונים החל מרביולי ממולא פורלוכלה במעדנים לאירוח. ב"פורלה" תוכלו להתעננג על שפע מנות נפלאות, שאנחנו נכין על המקום.

בהזדמנות חגיגית זו קבלו מתכון קליל, שיעשה לכם את הקיץ. סינייה של פורלים קטנים ביוגורט, שכל כך קל להכין, שלא צריך תירוץ.
תוספת היוגורט, העגבניות והנענע הופכים אותה לרעננה במיוחד. 

ככה תעשו 

מחממים תנור ל220 מעלות. מתבלים חמישה פורלים קטנים (מידה S, כ-230 גרם) במלח ופלפל, מניחים בתבנית, מזלפים רבע כוס שמן זית
ורבע כוס מיץ לימון, מפזרים חמש שיני שום פרוסות וצולים במשך חמש דקות בתנור, הופכים צולים במשך שבע דקות נוספות.
יוצקים מעל כוס יוגורט עיזים וצולים במשך חמש דקות.
מוציאים מהתנור, מפזרים מעל שתי כפות צנוברים קלויים, עלי נענע, פלפל שאטה וסומאק ומגישים מיד.

מצפה לפגוש את כולכם, ממש בקרוב אצלנו ב"פורלה"!   

צילום: שרית גופן, סגנון: דלית רוסו מתוך כתבה ל"על השולחן" , יוני 2015
X
שם:
נושא הפניה:
טלפון:
אימייל: