פילץ ממליץ

שבועות סביב המנגל

אולי חשבתם להניח את הגריל בצד, אחרי יום העצמאות ול"ג בעומר, אבל הנה יש עוד חג בפתח. שבועות! זהו חג חשוב, בכל זאת אחד משלושת הרגלים. אבל אם מסתכלים עשור אחד אחורה מגלים, שאף פעם לא הייתה לו חשיבות קולינארית גדולה כל כך כמו בשנים האחרונות (באדיבות משרדי הפרסום של המחלבות הגדולות , כמובן). חגיגה גדולה ולבנה לכל הפודי'ס וחובבי המסיבות. גם אצלנו נערכת סעודה של גבינות, מאפים ושפע של ירקות טריים וצלויים וקינוחים עם פירות הקיץ הראשונים - חגיגה אמיתית והכל על הגריל!

קבלו כמה רעיונות למנות גריל חלבי:

המנה הקלה ביותר שתוכלו להכין (ואחת הטעימות) - ברוסקטות: לוקחים פרוסות של לחם שאור (יכול להיות גם מלפני יומיים), מברישים אותן בשמן זית וקולים על הגריל עד שנוצרים עליהן פסים. משפשפים בשן שום ובעודן חמות עורמים עליהן איזשהו ממרח מעניין של חציל קלוי וגבינת פטה, תרד מוקפץ עם פיקורינו או סלסה של עגבניות עם מוצרלה. נותנים לחום לעשות את שלו ולהמיס מעט את הגבינות ומגישים מיד. אל דאגה, הריח של הלחם הקלוי יגרום לכולם להגיע אליכם. 

ירקות אנטיפסטי מתובלים בגלימה של יוגורט: חצאי פלפלים, בצל, עגבניות ושומר; פרוסות של זוקיני ; חצילים, בטטות - מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים על הגריל עד להזהבה. מורידים מהגריל ויוצקים עליהם יוגורט מתובל בשום, נענע ומעט צ'ילי ומגישים. לחילופין אפשר לפזר שבבים של פרמזן או גבינה טובה אחרת.

שקשוקה חלומית במחבת ברזל: מכינים מראש רוטב על בסיס עגבניות ופלפלים חריפים או תבשיל ירקות אחר (תרד, פטריות, או חצילים ועגבניות), מניחים במחבת ברזל על הגריל ומוסיפים ביצים וקוביות של חלומי. מכסים ומניחים לביצים להתבשל במשך 2-3 דקות. 

כנאפה על גחלים: מגינים סירופ סוכר מחצי כוס מים וחצי כוס סוכר, מבשלים במשך
3 דקות יחד. אם רוצים מתבלים במי זאהר או מי ורדים (לא חובה). ממיסים 50 גרם חמאה במחבת ברזל בקוטר 28-30 ס"מ, מפזרים עליה 200 גרם שיערות קדאיף בשכבה אחידה, מעליהן מפזרים 300 גרם ריקוטה פרסקה מפוררת ביד, מעליה את יתרת אטריות הקדאיף. מהדקים וכשהחלק התחתון עשוי הופעים על צלחת ומחליקים חזרה למחבת לטיגון הצד השני. מגישים עם סירופ ופיסטוקים קצוצים קלויים מעל.
 

שיהיה לכולנו חג שמח, ושנמשיך ליהנות מארץ זבת חלב ודבש! 


צילום: דניה וינר ומיכל פילץ
X
שם:
נושא הפניה:
טלפון:
אימייל: